naar Alfa Romeo NL
 

  HISTORIE
  REGLEMENT
  NIEUWS
  LEDENLIJST
  MESSAGE BOARD
  CLUBLEDEN inloggen
 
  MEETINGS
 
  BROCHURE
  FOTO-VIDEO
  IN DE MEDIA
 
  JAAP'S COLUMN
  MERCHANDISING
  ONTSPANNING
 
  AANKOOP TIPS
  LID WORDEN
 
  CONTACT
  GASTENBOEK
  LINKS

naar algemeen gedeelte

 

Jaap's column
 

Ruiten aas

 
 

Het overkomt iedereen vroeger of later een keer: een steen op je voorruit. Je schrikt je rot en neemt je voor om zo gauw de mogelijkheid zich voordoet te kijken naar de eventuele schade. Een paar weken geleden was het mijn beurt: een harde, droge tik op de voorruit. Ik reageerde zoals hierboven beschreven, maar vergat mijn voornemen, totdat ik een paar dagen later een scheur voorbij zag komen. Voordat je nu gaat denken dat dit plat Utregs is voor muts of doos, wil ik dit uitleggen.
Ik bedoel dit namelijk precies zoals het er staat, de scheur ging dwars over mijn voorruit….
Tja, dat zegt nog niks… Nou ja, lees maar verder.Verzekering gebeld, je kent dat wel, je worstelt je door een menu, om vervolgens te vernemen dat “alle medewerkers zijn bezet. Een ogenblik geduld alstublieft”, waarna je gedwongen wordt te luisteren naar een soort muzikaal behang waar ze zich bij de Kwantum nog voor zouden schamen. Opeens gaat het dan snel. Een alleraardigste juffrouw doet je de ergernis van het behang op slag vergeten. Ik noem mijn naam en ze reageert direct met het noemen van het merk auto waarin ik rijd. Ik reageer stomverbaasd en zij zegt vrolijk: “Ach meneer, het enige dat ik nog niet van u weet is hoe u er uit ziet.” “Doe eens een gooi,” roep ik ondeugend, en ze beschrijft mij zoals ik er 40 jaar geleden uitzag. Ik heb blijkbaar een jeugdige stem. Uiteindelijk word ik doorverbonden met de glaszetter en ik maak een afspraak. Mij wordt gevraagd of er een regensensor op zit. Die zit er op
. “En een binnenspiegel”, zeg ik, want ik ben graag volledig… Of er nog ruitverwarming op zit. Ruitverwarming? Hij gaat er toch geen achterruit in zetten? Nou ja, (om met mijn stotterende vriend Bert te spreken) om een kkkort verhaal nnnlang te maken: de ruit zit er in en ik ben er heel blij mee, want ik ben die irritante putten in de ruit kwijt, en ook het gezandstraalde effect bij laagstaande zon ben ik kwijt. Je zou bijna zelf in de verleiding komen om die ruit zelf te bewerken, maar ik heb gehoord dat er mensen zijn die dat voor je willen doen. Je hoeft alleen maar wat in de auto te laten slingeren. Toch maar niet.