naar Alfa Romeo NL
 

  HISTORIE
  REGLEMENT
  NIEUWS
  LEDENLIJST
  MESSAGE BOARD
  CLUBLEDEN inloggen
 
  MEETINGS
 
  BROCHURE
  FOTO-VIDEO
  IN DE MEDIA
 
  JAAP'S COLUMN
  MERCHANDISING
  ONTSPANNING
 
  AANKOOP TIPS
  LID WORDEN
 
  CONTACT
  GASTENBOEK
  LINKS

naar algemeen gedeelte

 

Jaap's column
 

BMW

 
 

Nou, daar zit ik dan. Midden in Steenwijk, waar ik zo-juist mijn dochter met 3 vriendinnen bij de plaatselijke sporthal heb afgeleverd, alwaar zij moeten dansen om zich te kwalificeren voor het NK showdance. De zon schijnt uitbundig, de temperatuur is aangenaam en op het terras waar ik ben neergestreken zitten mooie mensen. Ik heb bovendien zicht op mijn 166, dat is ook niet onplezierig. Niet dat ik paranoïde ben of zo, maar ik hou haar graag in de gaten, en ze is nog steeds mooi om te zien. Achter mijn auto komt een plekje vrij, maar dat blijft niet lang zo, want er komt een dikke BMW aanrijden, die met een voortvarend-heid inparkeert die ik als geoefend interpreteer, maar net zo goed als moedig aangeduid kan worden.
Er stappen 4 jonge knullen uit. De meer dan gewone belangstelling die ze voor mijn auto aan de dag leggen verraadt hun liefde voor vierwielig schoon. Later zal blijken dat hun liefde voor tweebenig, vrouwelijk schoon minstens zo groot is, maar dit terzijde. Tenslotte is deze column bedoeld voor een autoclub, niet voor de Margriet of de Libelle. Belangstellend bekijken de heren mijn 166, turen naar binnen, en uiteindelijk concludeert één van hen dat het een mooie auto is. Een ander, naar later blijkt de eigenaar van de BMW is het daar absoluut niet mee eens en laat dat duidelijk horen. Zijn kritiek behelst met name de vermeende reparatiegevoeligheid van “die Alfa’s”. “Er is altijd wel wàt kapot aan die dingen…”
Ze strijken neer aan het tafeltje naast mij en zetten hun discussie voort. Steeds feller gaat het er aan toe, totdat één van de jongens het waagt de BMW àf te kraken!! Dit is het moment voor de jonge BMW bezit-ter om externe expertise in te huren. Hij weet niet dat hij op dat moment een cruciale fout maakt door mij uit te kiezen. Hij vraagt mij welke auto ík het mooiste vind. Ik wil hem niet direct afmaken door mijn identiteit prijs te geven en antwoord dat de BMW ongetwijfeld de beste auto is, dat ik de Alfa toch mooier vind. Tevreden leun ik achterover, want met zo’n antwoord spaar ik zowel kool als geit. Toch is de BMW man niet tevreden. “Maar als u zou mogen kiezen, welke zou u dan nemen?” De knul dwingt mij met deze vraag om stelling te nemen, en hoopt dat ik ga kiezen voor de auto die ik voor de beste houd. Dat is niet zo gek gedacht, tenslotte spreek ik accentloos Nederlands, en de kans is vrij groot dat die types kiezen voor degelijk en betrouwbaar. Hij heeft er echter geen flauw idee van dat hij de mening vraagt van een bestuurslid/de columnist van de Alfa Romeo 166 club, en als zodanig ook bezitter van een 166. Ik zeg hem dat ik zou kiezen voor de mooiste. Teleurgesteld hoort de man het hoongelach van zijn vrienden aan, als ware mijn mening doorslaggevend.
Ik heb een beetje met hem te doen en zeg dat ik zijn BMW beslist niet lelijk vind, dat hij hem zelfs heeft verfraaid door hem iets te verlagen, en er bloedmooie velgen onder te laten zetten, en dat over smaak nu eenmaal niet te twisten valt. Ik reken af. Het wordt zo langzamerhand tijd om mijn dochter met haar vriendinnen weer op te halen. Ik sta op, en loop langzaam naar de 2 auto’s toe. Ik toon belangstelling voor de BMW door naar het interieur te kijken, en trek een bewonderende grimas naar de BMW jongen. Ik steek mijn duim op en de knul zwaait dankbaar naar mij Vervolgens stap ik in mijn Bella. Langzaam rijd ik langs het terras waar ik zojuist heb gezeten. Minzaam groet ik de 4 vrienden. Ze groeten niet terug, maar kijken mij verdwaasd aan. Ik kan het niet laten om: “Mooi hè?” te roepen. Vervolgens geef ik iets meer gas dan nodig is om het prachtige 6 cylinder geluid nog eens lekker tegen de gevels op te laten klimmen. In mijn achteruitkijkspiegel zie ik dat de 4 mij nog steeds na staren. Ik een BMW kiezen? Kom op zeg, ik ben geen drugsdealer.…