naar Alfa Romeo NL
 

  HISTORIE
  REGLEMENT
  NIEUWS
  LEDENLIJST
  MESSAGE BOARD
  CLUBLEDEN inloggen
 
  MEETINGS
 
  BROCHURE
  FOTO-VIDEO
  IN DE MEDIA
 
  JAAP'S COLUMN
  MERCHANDISING
  ONTSPANNING
 
  AANKOOP TIPS
  LID WORDEN
 
  CONTACT
  GASTENBOEK
  LINKS

naar algemeen gedeelte

 

Jaap's column
 

Spinrag

 
 

Vorige maand maakte ik in mijn column melding van
de bouw van een carport, teneinde daaronder het resultaat van mijn reeds anderhalf jaar durende zoektocht naar een Alfa spider te zetten.
Deze zoektocht voerde mij zon beetje door het hele land, van Schiedam tot Emmercompascuum, van Kessel tot een gat in Noord-Groningen, waarvan ik
de naam vergeten ben.
Eind januari meende ik mijn spider gevonden te hebben in Utrecht, maar de restauratie van deze auto bleek nogal amateuristisch lapwerk.
En in Vianen, ook vlakbij, zag ik voor 1500 euries minder een exemplaar dat z verrot was, dat het een wonder was dat de wielen er berhaupt nog onder bleven zitten.
In juni vorig jaar had ik al eens op marktplaats een auto gezien bij een autobedrijf in Noord-Friesland, maar ik zag een paar dingen niet zitten. Zaken die horen bij een Amerikaanse uitvoering. Wl een gunstige prijs en volgens de wervende tekst punt en puntgaaf, ja, ja.
Uiteindelijk ben ik toch wezen kijken, en inderdaad: punt en puntgaaf! Nou heb ik er inmiddels zoveel gezien dat ik best als ervaringsdeskundige mag worden beschouwd.
Het ding was niet eens getectyleerd.
Kwam uit Arizona, en als je bedenkt dat deze Amerikaanse staat door grote vliegtuigfabrikanten gebruikt wordt om open en bloot nieuwe vliegtuigen te stallen, dan kun je nagaan dat een Amerikaanse Erwin Krol daar weinig te doen heeft. Het is daar kurkdroog. Bovendien wees onderzoek uit dat de auto al 2 jaar stilstond en dat er maar heel weinig Nederlandse kilometers mee gereden waren.
Om een lang verhaal kort te maken: in week 10 wordt hij bij mij voor de deur afgeleverd met een grote beurt en een verse APK.
Ik kan niet wachten, maar nu moet ik eerst naar de fysiotherapeut. Misschien heeft hij me net op tijd opgelapt, want het tegels sjouwen en leggen, waar ik het in de vorige column over had, is nog steeds in mijn rug voelbaar.
Maar ja, ik kan er tenminste nog wel in zitten.
Mijn overbuurman is BMW liefhebber van jongsafaan. Hij wilde altijd een open sportwagen hebben, een Z1 of zo. Nu heeft hij het geld en de tijd om er n aan te schaffen, alleen, hij past er niet meer in.