BROCHURE
2004
ALFA
166

naar brochure alfa 166

  DESIGN
  COMFORT
  VERMOGEN
  CONTROLE
  VEILIGHEID
  MAATWERK

 

 

 

home

 

DESIGN


Iedere Alfa Romeo biedt puur rijplezier onder totale controle: een sensatie die
de ware autoliefhebber direct herkent. De nieuwe Alfa 166 vormt de ultieme
expressie van deze filosofie.
Veel meer dan een luxe limousine, is de nieuwe Alfa 166 een echte 'executive'
sportsedan, Een fascinerende auto voor wie liever zelf rijdt dan zich laat rijden.
De nieuwe Alfa 166 is gebaseerd op een beproefd concept dat dankzij een lange
reeks verbeteringen op het gebied van design, motortechniek, uitrusting en details
moderner is dan ooit. En dat dankzij vele miljoenen testkilometers nóg veiliger en
betrouwbaarder is.
Het ontwerp getuigt van aangeboren klasse, een combinatie van technologie en elegantie, voortkomend uit een rijke traditie van innovatie en sportieve prestaties die uniek is in de automobielgeschiedenis. Een traditie ook van research en passie, waarbij steeds opnieuw de grenzen van het mogelijke worden opgezocht. De nieuwe Alfa 166 kenmerkt zich door stijl en karakter. Het is een auto die indruk maakt, niet alleen door zijn fraaie vormgeving, maar ook door zijn inspirerende rijkwaliteiten. En natuurlijk door zijn comfort en constructieve eigenschappen, die het mogelijk maken het ruim aanwezige vermogen zonder een moment van twijfel ook daadwerkelijk aan te spreken.

 

 

ELEGANTIE EN SPORTIVITEIT


De nieuwe Alfa 166 is direct herkenbaar als een echte Alfa Romeo. Functionaliteit en en elegantie versmelten in een ge
heel van kracht en schoonheid, waaraan elk stijlelement een bijdrage levert en waarbij geen detail overbodig lijkt te zijn. In het front vormt de nieuwe driehoekige grille de kern vanwaaruit twee markante profielen ontspringen die, naar achter toe breder wordend, eerst de kracht onder de motorkap benadrukken en vervolgens de gehele auto omsluiten.
De bovenste lijn van de grille loopt vloeiend door naar de zijdelingse luchtinlaatopeningen en de nieuwe koplampen, die niet alleen dynamischer ogen dan voorheen, maar dankzij de Bi-Xenon technologie ook een tweemaal zo grote lichtopbrengst hebben.
De verzonken bumpers vormen één geheel met de carrosserie en lopen op natuurlijke wijze over in de zuivere, tot de e
ssentie herleide lijnen van de flanken die in combinatie met het ingetogen gebruik van chroomelementen het prestigieuze karakter van de auto tot uiting laten komen Het gehele design kenmerkt zich door zachte, gebogen lijnen. Hoeken en scherpe randen ontbreken en de portiergrepen en zijrichtingaanwijzers zijn volledig in het koetswerk verzonken. De welvingen van de wielkasten en de wielen zelf, die perfect in het carrosserieontwerp zijn geïntegreerd, benadrukken mede dankzij de krachtige horizontale lijn die de zijkant domineert, de compacte en krachtige uitstraling van de auto. De vier uitrustingsniveaus - Impression, Progression, Distinctive en Luxury - en de elf lakkleuren, waaronder vier nieuwe, zijn speciaal afgestemd op de verfijnde smaak van de eigentijdse automobilist voor wie elegantie en sportiviteit waarden zijn die elkaar aanvullen in plaats van uitsluiten.